De mythe van de groene economie

Anneleen Kenis en Matthias Lievens, beiden verbonden aan de universiteit Leuven, schreven een goed en informatief boek waarin wordt afgerekend met de opvatting dat een verdere klimaatverandering kan worden voorkomen door de markteconomie te vergroenen. Wat nodig is volgens de auteurs is minder welvaart, eerlijk delen van welvaart, meer democratie en vooral minder marktwerking. Overheden komen er in het boek slecht van af, omdat ze effectieve maatregelen om de uitstoot van CO2 te beperken zoveel mogelijk proberen te voorkomen om zodoende economische belangen te beschermen. Als het aan regeringen en overheden ligt, ziet het er dus somber uit. De auteurs roepen de burger op tot actie, verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid. Een boek dat veel gelezen moet worden. Bijgaand een korte samenvatting. mythe van de groene economie